Hadewychstraat 5
6136 TP, Sittard
+31(0) 6 2230 7202

[email protected]
KvK-nummer:
62258109

BTW-Nummer:
NL002452826B93

Rekeningnummer:
NL38 INGB 0680 8658 10

Nagelbeugel

Een ingroeiende nagel kan verschillende oorzaken hebben, zoals het te kort afknippen van de nagels, of de hoeken van de nagel weg te knippen. Of misschien groeit de nagel wel te rond of te bol, waardoor deze kan ingroeien. Dit kan enorm veel pijn veroorzaken.
In dit geval kan er voor een nagelbeugel gekozen worden om het probleem blijvend op te lossen. Een nagelbeugel zorgt ervoor dat de nagel weer recht of vlakker gaat groeien. Hierdoor kan de nagel niet meer ingroeien.

Nagelbeugeladvies:

Uw medisch pedicure heeft bij u een nagelbeugel geplaatst van Remanit-draad die bedoeld is om een nagel in de juiste vorm te corrigeren. Dit is om te voorkomen dat teennagels weer gaan ingroeien. De beugel is een klein metalen draadje dat precies op de vorm van uw nagel gemaakt is.


De beugel is op de nagel geplaatst en vastgezet en groeit mee met de nagelplaat.

Verzorging en controle:

Wanneer de beugel eenmaal op de nagel zit mag u er niets meer van voelen. Na het aanbrengen van een nagelbeugel volgt een controle na drie dagen. Na  vier weken wordt de nagelbeugel verwijderd en opnieuw geplaatst. Dit herhalen we totdat correctie niet meer noodzakelijk is.

Controleer ieder dag of de nagelbeugel nog correct op de nagel zit. Bij beschadiging of problemen met de beugel, de nagel of de nagelwal direct een afspraak maken met uw medisch pedicure.


Heeft u vragen bel dan gerust op. Het is niet altijd mogelijk om u meteen te woord te staan, maar laat uw naam en telefoonnummer achter zodat ik u op een ander tijdstip terug kan bellen.