Hadewychstraat 5
6136 TP, Sittard
+31(0) 6 2230 7202

[email protected]
KvK-nummer:
62258109

BTW-Nummer:
NL002452826B93

Rekeningnummer:
NL38 INGB 0680 8658 10

Orthese

Een orthese, ook wel een teenstukje genoemd, wordt gemaakt van siliconen. Uw pedicure kan een drukontlastende orthese voor u maken. Een orthese is altijd voor u op maat gemaakt. Het is een hulpmiddel om bestaande teenklachten of pijnpunten te ontlasten en ter preventie van teenafwijkingen.

Orthese advies:

Uit een voetonderzoek is gebleken dat uw voet(en) een hulpmiddel nodig hebben om beter te kunnen functioneren. Dit hulpmiddel is een teenorthese, om de stand van uw tenen te behouden, corrigeren of om de tenen te ontlasten. Hieronder volgen adviezen over het dragen ervan en onderhoudstips.

De orthese mag geen pijn doen of irriteren. Is dit wel het geval, niet meer dragen en contact met mij opnemen.
De orthese altijd met twee handen (laten) aanbrengen en verwijderen; Door trekken kan het materiaal gaan scheuren!
Het dragen van een orthese moet langzaam worden opgebouwd. Begin met 1 a 2 uur per dag en bouw dit langzaam op met elke dag 1 uur langer.
Controleer uw voeten dagelijks op irritaties blaarvorming of rode plekken.
 De orthese hoeft alleen gedragen te worden in schoenen. Het schoeisel dient voldoende ruimte te bieden zodat de orthese niet teveel in de voet wordt gedrukt en als pijnlijk wordt ervaren. Tip: als u nieuwe schoenen koopt zorg altijd dat u de orthese bij u heeft.
Bewaar de orthese ’s nacht in een bakje met een laagje talkpoeder. Dit verlengt de levensduur  van de orthese en zorgt er tevens voor dat de orthese makkelijk aan- en uit gedaan kan worden.
De orthese mag dagelijks worden afgewassen onder de kraan met wat zeep maar moet wel zorgvuldig worden afgedroogd.
De orthese gaat 1 tot 3 jaar mee afhankelijk van: het onderhoud; zuurgraad van uw zweet; spierspanning van uw tenen.
Neemt u contact op indien de orthese gaat scheuren; de orthese kan dan nog gerepareerd worden; zelf lijmen heeft geen zin.


Heeft u vragen bel dan gerust op. Het is niet altijd mogelijk om u meteen te woord te staan, maar laat uw naam en telefoonnummer achter zodat ik u op een ander tijdstip terug kan bellen.