Hadewychstraat 5
6136 TP, Sittard
+31(0) 6 2230 7202

[email protected]
KvK-nummer:
62258109

BTW-Nummer:
NL002452826B93

Rekeningnummer:
NL38 INGB 0680 8658 10

Schimmelnagels

Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Het wordt ook wel 'kalknagel' genoemd. Schimmels zijn bijna overal aanwezig, maar door vocht en warmte kunnen ze zich in de nagel nestelen. Bij schimmelnagels vertoont de nagelplaat verkleuringen, zoals witte tot gele / bruinachtige strepen. De lengtegroei van de nagel is geremd en het gevolg hiervan is dat de dikte van de nagel toeneemt. Een ontsierend gezicht.

Hoe kunt u schimmelnagels voorkomen?


Was uw voeten dagelijks, liefst zonder zeep.
Droog uw voeten goed af, vooral tussen de tenen.
Draag sokken van absorberend, natuurlijk materiaal als wol of katoen.
Vermijd zoveel mogelijk het dragen van synthetische kousen of panty’s.
Trek elke dag schone sokken aan.
Draag zoveel mogelijk open schoenen.
Kies liefst voor schoenen van echt leer.
Verwissel na het passen van nieuwe schoenen van sokken.
Wissel regelmatig van schoenen.
Desinfecteer schoenen en sokken met een schimmelwerend middel.
Draag altijd slippers in openbare ruimtes als kleedkamers, douches of sauna’s.

Behandeling

Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf. Wanneer de nagel door schimmel is geïnfecteerd, kan deze infectie zich langzaam uitbreiden. Tot voor kort was de behandeling van een schimmelnagel erg moeizaam. Tegenwoordig kan de huisarts of dermatoloog geneesmiddelen voorschrijven die een hardnekkige schimmelinfectie sneller en grondiger kunnen bestrijden. Daarmee is de kans op een succesvolle behandeling groter geworden.

Naast de voorgeschreven middelen moeten alle schoenen aan de binnenkant worden behandeld met een schimmeldodend middel. Uit voorzorg om te voorkomen dat schimmelsporen zich in de schoenen nestelen en zodoende een nieuwe infectie veroorzaken. Ondersteunende behandeling door een medisch pedicure is van belang. Zij kan dikke en soms pijnlijke nagels dunner maken, wat de genezing bevordert.

Heeft u vragen bel dan gerust op. Het is niet altijd mogelijk om u meteen te woord te staan, maar laat uw naam en telefoonnummer achter zodat ik u op een ander tijdstip terug kan bellen.