Hadewychstraat 5
6136 TP, Sittard
+31(0) 6 2230 7202

[email protected]
KvK-nummer:
62258109

BTW-Nummer:
NL002452826B93

Rekeningnummer:
NL38 INGB 0680 8658 10

Anti-druk technieken

Pijnlijke drukpunten op en onder de voeten kunnen worden ontlast met vilttechnieken. Dit drukvrij leggen gebeurt met verschillende vilt materialen die zo worden aangelegd dat u weer prettig kunt lopen zonder dat u last heeft van deze plekken. Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing (maximaal 7 dagen) en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool.

Verzorging en controle:


Neem meteen contact op met uw medisch pedicure als de huid rondom het aangebrachte materiaal rood wordt, zwelling vertoont, jeukt of pijn doet.
Probeer het aangebrachte materiaal zo droog mogelijk te houden.
Tijdens het baden of douchen kunt u de voet met een plastic zak inpakken. Trek hierover een sok om uitglijden te voorkomen.
Mocht het verband ondanks alle voorzorg toch nat zijn geworden, dan kunt u dit drogen met een haardroger. De warmte zal de lijm opnieuw activeren. Controleer altijd de warmte van de haardroger bij een vermindert gevoel.
Verwijder de viltpadding bij pijn door bijvoorbeeld afknelling van de voet of teen.
Als het verband of viltpadding eraf gehaald moet worden, dan kan dit het beste gebeuren na het douchen of na het nemen van een voetbad. De plaklaag van het materiaal laat dan gemakkelijk los.
De pleister of de viltpadding nooit ruw van de huid aftrekken liever rustig oprollen.
Heeft u minder of geen gevoel meer in uw voeten laat de huid van uw voeten dan regelmatig door iemand anders controleren op roodheid en zwelling.

Vergeet de controle afspraken met medisch pedicure niet. Controle na een week, en daarna na twee weken bij een risicovoet.

Heeft u vragen bel dan gerust op. Het is niet altijd mogelijk om u meteen te woord te staan, maar laat uw naam en telefoonnummer achter zodat ik u op een ander tijdstip terug kan bellen.